2.11.08

Tal com ja la coneixia


Post enviat per Ima Mis


Finalment, hem arribat a Nova York després d’un llarg i ben aprofitat vol en el que he repassat el darrers spots i notícies sobre els candidats a president de la nació més poderosa del món.
És certament una ciutat vibrant, brillant, immensa i generosa, cosmopolita..què us he de dir:.Un dejà vu que, de fet, forma part del nostre imaginari col·lectiu!

Em sobta l’absència de cartells, tanques o fanals dels candidats. M’expliquen que són prohibides per llei. Però, el que més em sorprèn, és veure propaganda dels diferents partits a restaurants, botigues i edificis particulars. A casa nostra és del tot impensable que empreses o particulars arribin a significar-se políticament d’aquesta manera. Fins i tot, per la Diada o Sant Jordi costa veure senyeres als balcons.

De les visites a les respectives seus dels dos partits en confrontació només remarcaré la sensació de derrota que destil·lava la seu republicana davant el vibrant i il·lusionat tràfec que ens contagiava la gent de la seu demòcrata.

Nova York és eminentment demòcrata i això és el que em confirmaven tots els ciutadans als qui preguntava sobre el sentit del seu vot: Obama, obviously!