2.11.08

The big aple

Post enviat per David Madí

Inici del text

Comencem el nostre periple nord americà. Després de passar per Estocolm, seu del congrés del Partit Liberal Europeu ( ELDR) hem arribat a Nova York. La Ima visita per primera vegada la gran poma. En Carles i jo ja la coneixem d’altres visites i per això sentim enveja de la Ima. La primera vegada que es trepitja Nova York és genera un impacte que recordes cada vegada que s’hi torna. Nova York sorprèn, sedueix i impressiona amb dosis similars. Aquest efecte el reconeixem en els ulls oberts de la nostra secretaria de logística.

Hi estarem poc temps ja que avui mateix ja marxem cap a Washington. Només arribar a la ciutat ens hem posat en marxa . De la ma d’en Joan Salavedra President del Catalan Institute of Amèrica, que amb una amabilitat que només podem agrair, ens ha fet d’amfitrió.
La mateixa tarda hem visitat les seus electorals del Partit Republicà i del Partit Demòcrata. La seu demòcrata, localitzada al cor de la crisi, al cor de wall Street, està en ebullició. Militants alegres es distribueixen per diverses sales fent trucades i teclejant portàtils frenèticament. La Karen, la cap de l’oficina electoral que ens guia ens informa que molts dels voluntaris es porten els seus propis ordinadors i fan trucades des de els seus propis mòbils.

Ens sorprèn més la republicana que la Demòcrata. Nova York és clarament un estat que ja està a la bossa dels demòcrates. Les enquestes li donen a Obama 30 punts d’avantatge a la ciutat i 15 a la resta de l’estat. El president dels joves republicans de Nova York, amb cara de ganes d’acabar la campanya, no ens amaga que els republicans ho tenen molt coll amunt.
Una curiositat: a cap de les dues seus ens deixen comprar gadgets de campanya, ja que rebre fons per part d’estrangers, encara que només siguin 10 $, constitueix un delicte de finançament il·legal. Falten quatre dies perquè Amèrica tingui un nou President


1 comentari:

lauri ha dit...

David, quina sort que teniu de poder observar la campanya política més important del món des de les primeres files, segur que tornareu amb un munt d'idees per aconseguir d'una vegada el govern de Catalunya.Pel que veig encara no esta gaire clar qui guanyarà però, a mi, em costa creure que surti un president negre. En fi ja ens queda poc per averiguar-ho.