2.11.08


Post enviat per Ima Mis
Inici del texte

El tancament dels mítings d’una campanya electoral és una tasca complexa en la qual intervenen nombrosos ítems no sempre fàcils d’encaixar. Per una banda, els factor logístics com la disponibilitat d’ espais adeqüats, i les possibilitats de mobilització territorial i per l’altra, la idoneïtat política que pot fer més o menys interessant un territori que un altre. Finalment, un cop escollida la localització, no és menys important la dosificació de la informació a traves dels diferents mitjans de comunicació.

Evidentment en un país de les dimensions dels Estats Units, el factor logístic és d’una gran complexitat mentre que la idoneïtat de la localització i de la mobilització no són cap problema. La feina primordial és, sens dubte, copsar el pols de forma continuada a les enquestes sobre els swing states, estats que ballen, per tal de fer la millor elecció político-territorial decidint la presència del candidat en un míting determinat en el límit de les 48 hores prèvies.

Serà excitant seguir directament la lluita de McCain i Obama, per aconseguir la victòria en els, avui, estats en joc, principalment, Virginia, Florida, i Ohio.